Seznamy přijatých žáků
do 1. tříd a do přípravné třídy

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

2.A u hasičů

image
Ve středu 5.6. jsme navštívili liberecké hasiče. Prohlédli jsme si techniku, navštívili jsme dispečink a v závěru exkurze jsme si vyzkoušeli i stříkání z hadice. Prohlídka se nám všem moc líbila.

Veletrh dětské knihy

image
Ve středu 5.6. jsme se se 3.B zúčastnili Veletrhu dětské knihy v liberecké knihovně. Měli jsme zamluvený workshop s názvem Pipi a Chichi. Čekal nás osobně ilustrátor knihy - pan Tomáš Řízek, který nám knihu Pipi a Chichi představil a přečetl. Potom jsme se stali ilustrátory my a tvořili jsme obrázek k tématu přátelství.

Čtěte dál

Výprava k pramenu Labe s 9.B

image
Výpravu k pramenu Labe absolvovali o týden později také zájemci z 9.B. Trasa opět vedla ze Sklářské Poruby přes Szrenicu a Tvarožník k pramenu Labe, zpět podél Mumlavy do Harrachova. Krkonoše mnohé okouzlily a plánují se sem určitě vrátit.

Dětský den

image
V pondělí 3. června oslavily děti z 1. stupně dodatečně Den dětí. Žáci osmých tříd pro ně připravili soutěže. Bohužel počasí nepřálo venkovním aktivitám, tak si děti hrály v prostorách tělocvičen a ve třídách 2. stupně. Ale i tak se akce vydařila. A žáci 8. tříd si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak je těžké bavit 3 hodiny malé děti.

Čtěte dál

Sambové rytmy ve škole

image
V rámci festivalu Hudební mládeže ČR se u nás konal pořad s významným evropským perkcusionistou Milošem Vacíkem: "Všechny rytmy světa".  Hned dvakrát se tělocvična zaplnila návštěvníky, kteří si poslechli vyprávění o rytmických nástrojích z Afriky, Jižní Ameriky a Kuby. Nejzajímavější byla, samozřejmě, možnost si hru vyzkoušet.

Čtěte dál

Den dětí

image
Ve středu jsme se sešli na zábavném odpoledni ke Dni dětí. Děti plnily na stanovištích různé úkoly a pak na všechny čekala sladká odměna.

Po stopách Karolíny Světlé - 8.A

image
Dne 28.5.2024 se třída 8.A vydala na literární exkurzi po stopách Karolíny Světlé. Naše cesta začala ve Světlé pod Ještědem u památníku Karolíny Světlé. Dále jsme procházeli krásným krajem Podještědí a cestou jsme se seznamovali s knihami Karolíny Světlé a i s příběhy, které s díly souvisejí.

Čtěte dál

Ukončený kurz plavání

image
V pátek 31.května naši druháčci ukončili tříměsíční intenzivní kurz plavání v Turnově.
Blahopřejeme jim k dobrým výsledkům v závěrečných závodech.